Kjøp te på nett og lag din egen chai latte hjemme eller hos venner. Chai er den mest drukne teen i verden og passer utmerket til den melken du liker. Du kan også tilsette flere krydre om du ønsker.
Utstyr: Kjele, kokeplate, vann, melk, sukker eller honning
Oppskrift på chai latte:
Rask chai:
- Varm brygg: brygg teen din etter anbefaling for temperatur, tid, mengde te og vann.
- Varm melk i en kjele eller i mikro. Bruk gjerne en melkeskummer mens melken varmes opp for å få den fyldige chai latte konsistensen. Varmer du melken i mikro så pass på at temperaturen kan bli veldig høy.
- Tilsett melken i koppen eller kjelen og la tebladene fortsette å trekke i ca 5 minutter til melken er lunken nok til å drikkes.
- Fjern tebladene og ha i honning eller sukker. La sansene dine åpne seg med alle krydrene.
Chai – slow food:
- Stek lett din chai i en kjele før du heller over kokende vann og la trekke i 20 minutter på meget svak varme. Da ødelegger du egentlig teen, men det er slik inderne lager chai.
- Melken vil mildne kryddersmaken. Tilsett melk uten å bruke skummer og la den få et lite oppkok.
- Fjern tebladene ved å helle din chai latte gjennom en sil (Eva Solo silen link)
Prøv med en skive sitron i din latte. Syren vil balansere og få frem noen av krydrene. Liker du ingefær te, kan du også prøve med en fersk skive ingefær som du brygger like lenge som tebladene.
Velbekommen i vår sanselige verden.
Chai