Oolong er en type te som er delvis oksidert og ligger på oksideringsskalaen mellom grønn og svart te.

Dette er en sjelden te da kun enkelte busker av Camelia Sinesis planten med den rette jordsmonn og optimale værforhold kan danne blader til Oolong te.

Noen få Oolong teer er også fermenterte. Forskjellen mellom oksidering og fermentering forveksles ofte. Oksidering forutsetter oksygen tilførsel og fermentering er fravær eller lite oksygen der bakterier er forutsetningen.

Oolong te har sitt opphav i Fujian Provinsen. I dag dyrkes Oolong i Fujian, Guangdong og Taiwan. Opprinnelig het teen Qing Cha -blågrønn te, men byttet navn til Oolong Cha – sort drage te. Oolong, også stavet Wulong, fikk sitt navn av keiser Qialong fra Qing dynastiet på 1700-tallet.

Bare noen få temestere er kjent med fremstillingen av Oolong te. Produksjonen er et sofistikert håndverk som krever stor arbeidsintensitet. Nyhøstede blader legges ut i solen for tørking. Når bladene har begynt å visne (spontanoksidere), avbrytes prosessen ved rask steking i høy temperatur. En Oolong temester snur bladene kjapt i pannen og ruller noen mellom hendene. Armene beveger seg i en speed runddans mellom pannen, venstre og høyre hånd. Du vil kjenne igjen en Oolong temester fordi han mangler fingeravtrykk. Rullingen frigjør essensielle oljer før de tørkes ved høy temperatur og deretter ved lav temperatur i lengre tid. Resultatet er en himmelsk smak og karakter, med farger fra grønn til gylden rav, eller rødlige og mørke brune teblader. Smaken kan variere mellom krydret, røykfylt og myk, blomstrende.

Filter products Showing all 7 results
Kategori
Koffeininnhold
Smak
Tid på døgnet
Te og mat

Viser alle 7 resultater