Tebladene kommer fra planten Camelia Sinensis. Te kan deles inn etter hvor de opprinnelig kommer fra eller dyrkes; kinesisk, japansk, indisk eller srilankisk te. Stort sett deles te inn i kategoriene Sort, Grønn, Hvit, Gul, Oolong, og Pu-ehr.
Underkategorier av disse er oppkalt etter områder som er nesten utelukkende av kinesisk opprinnelse. Som med vin planter, finnes flere typer camellia sinensis og mange hybrider. Dette gir både bladene og teksturen mangfoldige varianter typer te. Høyde over havet, jordsmonn, vær, vind og alt som skal til for å dyrke, plukke og fremstille varierer fra bonde til bonde og land til land.
Det unike med teene fra Gravraak teateiliér er at vi høster urter og blomster som vi så blander med te fra ulike verdensdeler. Vi benytter i år det meste som vokser vilt som bjørkeskudd, gran, geitramsblomster og knopper, rødkløver, mjødurt og mange flere.
Te smaker ulikt avhengig av jordsmonn, vær vind og bondens fremstilling av tørket vare. Babe er utdannet master Tea Blender og setter sammen te som den Blinde Bonde tester og justerer slik at vi skaper unike smaker i Norge av håndlaget te.