Gravraak teateliér forseslår at du ved tilberedning av Oolong te fukter bladene i kannen og slår straks ut vannet.
Deretter vil trekketiden være kortere. De sterkeste Oolong teene kan trekkes flere ganger.
Bryggeutstyr:
Keramisk eller terrakotta tekanne. Eventuelt en Gaiwan hvis du har en – dog vil porselenet avlede varme og det krever en del øvelse å håndtere.
Fremgangsmåte:
Kok opp vann og tilsett litt kaldt vann slik at det gir anmodet temperatur – 85 – 93 C
Hell varmt vann i tekopp og kanne og slå det ut.
Legg teblader i kannen – mål opp dose for 200 ml eller flere kopper om ønskelig.
Mykgjør bladene: Hell det varme vannet over tebladene og hell ut etter 10 sekunder.
Hell anbefalt mengde vann i tekannen – se etikketten på teemballsjen. Ønsker du en sterkere te tar du flere teblader eller mindre vann. Ikke trekk teen lengre enn anbefalt.
Sett på lokk og timer f.eks. på mobilen.
Fortsett å hell over varmt vann i 30-40 sek, så tekannen beholder jevn varme. Mange brygger sin te på et fat eller over vasken for å hindre søl.
Når alarmen ringer er din te ferdigbrygget og du kan helle den over i en oppvarmet serveringskannen eller direkte i koppen hvis din tekanne har sil.
Kjenn på aromaen før du slurper i deg din oolong og svelg høylytt slik at aromaene og smaken nytes fullt ut. Det er høflig å slurpe i seg en god oolong.