Oolong

OOLONG

Gravraak teateliér forseslår at du ved tilberedning av Oolong te fukter bladene i kannen og slår straks ut vannet.

Deretter vil trekketiden være kortere. De sterkeste Oolong teene kan trekkes flere ganger.

Bryggeutstyr:

Keramisk eller terrakotta tekanne. Eventuelt en Gaiwan hvis du har en – dog vil porselenet avlede varme og det krever en del øvelse å håndtere.

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp vann og tilsett litt kaldt vann slik at det gir anmodet temperatur – 85 – 93 C
  2. Hell varmt vann i tekopp og kanne og slå det ut.
  3. Legg teblader i kannen – mål opp dose for 200 ml eller flere kopper om ønskelig.
  4. Mykgjør bladene: Hell det varme vannet over tebladene og hell ut etter 10 sekunder.
  5. Hell anbefalt mengde vann i tekannen – se etikketten på teemballsjen. Ønsker du en sterkere te tar du flere teblader eller mindre vann. Ikke trekk teen lengre enn anbefalt.
  6. Sett på lokk og timer f.eks. på mobilen.
  7. Fortsett å hell over varmt vann i 30-40 sek, så tekannen beholder jevn varme. Mange brygger sin te på et fat eller over vasken for å hindre søl.
  8. Når alarmen ringer er din te ferdigbrygget og du kan helle den over i en oppvarmet serveringskannen eller direkte i koppen hvis din tekanne har sil.
  9. Kjenn på aromaen før du slurper i deg din oolong og svelg høylytt slik at aromaene og smaken nytes fullt ut. Det er høflig å slurpe i seg en god oolong.

Velbekommen i vår sanselige verden.
Oolong