GRØNN TE
Gravraak teateliér forseslår at du ved tilberedning av hvite te fukter bladene i kannen og slår straks ut vannet.
Deretter vil trekketiden være kortere.
Bryggeutstyr:
Kyusu tekanne med sidehåndtak. Eventuelt en Gaiwan hvis du har en – dog vil porselenet avlede varme og det krever en del øvelse å håndtere.
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann og tilsett litt kaldt vann slik at det gir anmodet temperatur – 60-70°C.
- Eventuelt ha tre kopper på brettet eller i vasken. Hell kokende vann i to av koppene. Hell over vannet i den tredje. Vannets temperatur synker med 10 C når du heller over i ny kopp. Hell frem og tilbake mellom koppene mens du teller ned gradene.
- Legg teblader i kannen – mål opp dose for 200 ml eller flere kopper om ønskelig.
- Hell anbefalt mengde vann i tekannen – se etiketten. Ønsker du en sterkere tilsetter du flere teblader eller mindre vann. Ikke trekk teen lengre enn anbefalt.
- Sett på lokk og timer f.eks. på mobilen.
- Når alarmen ringer er din te ferdigbrygget. Hell ut all teen i oppvarmet serveringskannen eller direkte i koppen. Te som trekker lengre enn anbefalt blir bitter, så vi anbefaler å fjerne tebladene eller helle over i serveringskanne.
- Kjenn på aromaen før du slurper i deg din grønne te og svelg med luft slik at aromaene og smaken nytes fullt ut.
- Når du har brygget din første porsjon, kan du brygge din neste med litt kortere bryggetid eller mindre vann.
Velbekommen i vår sanselige verden.
Grønn te