Grønn te

GRØNN TE

Gravraak teateliér forseslår at du ved tilberedning av hvite te fukter bladene i kannen og slår straks ut vannet.

Deretter vil trekketiden være kortere.

Bryggeutstyr:

Kyusu tekanne med sidehåndtak. Eventuelt en Gaiwan hvis du har en – dog vil porselenet avlede varme og det krever en del øvelse å håndtere.

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp vann og tilsett litt kaldt vann slik at det gir anmodet temperatur – 60-70°C.
  2. Eventuelt ha tre kopper på brettet eller i vasken. Hell kokende vann i to av koppene. Hell over vannet i den tredje. Vannets temperatur synker med 10 C når du heller over i ny kopp. Hell frem og tilbake mellom koppene mens du teller ned gradene.
  3. Legg teblader i kannen – mål opp dose for 200 ml eller flere kopper om ønskelig.
  4. Hell anbefalt mengde vann i tekannen – se etiketten. Ønsker du en sterkere tilsetter du flere teblader eller mindre vann. Ikke trekk teen lengre enn anbefalt.
  5. Sett på lokk og timer f.eks. på mobilen.
  6. Når alarmen ringer er din te ferdigbrygget. Hell ut all teen i oppvarmet serveringskannen eller direkte i koppen. Te som trekker lengre enn anbefalt blir bitter, så vi anbefaler å fjerne tebladene eller helle over i serveringskanne.
  7. Kjenn på aromaen før du slurper i deg din grønne te og svelg med luft slik at aromaene og smaken nytes fullt ut.
  8. Når du har brygget din første porsjon, kan du brygge din neste med litt kortere bryggetid eller mindre vann.

Velbekommen i vår sanselige verden.
Grønn te