Hvit te

HVIT TE

Gravraak teateliér forseslår at du ved tilberedning av hvite te fukter bladene i kannen og slår straks ut vannet.

Deretter vil trekketiden være kortere.

Bryggeutstyr:

Tekanne i glass eller porselen. Eventuelt en Gaiwan hvis du har en – dog vil porselenet avlede varme og det krever en del øvelse å håndtere.

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp vann og tilsett litt kaldt vann slik at det gir anmodet temperatur – 80-85 C. 30 ml kaldt vann og 170 ml kokende vann gir ca 85 grader.
  2. Hell ca 1/3 del vann i tekannen.
  3. Tilsett så teblader i kannen – mål opp dose for per kopp.
  4. Hell resten av anbefalt mengde vann i tekannen – se etiketten på teemballasjen. Ønsker du en sterkere te tar du flere teblader eller mindre vann. Ikke trekk teen lengre enn anbefalt.
  5. Sett på lokk og timer f.eks. på mobilen.
  6. Når alarmen ringer er din te ferdigbrygget. Hell ut all teen i oppvarmet serveringskannen eller direkte i koppen. Te som trekker lengre enn anbefalt blir bitter, så la ikke teen stå igjen i din tekanne med bladene i.
  7. Kjenn på aromaen før du slurper i deg din hvite te og svelg høylytt slik at aromaene og smaken nytes fullt ut.
  8. Når du har brygget din første porsjon, kan du brygge din neste med litt kortere bryggetid eller mindre vann.

Velbekommen i vår sanselige verden.
Hvit te