HVIT TE
Gravraak teateliér forseslår at du ved tilberedning av hvite te fukter bladene i kannen og slår straks ut vannet.
Deretter vil trekketiden være kortere.
Bryggeutstyr:
Tekanne i glass eller porselen. Eventuelt en Gaiwan hvis du har en – dog vil porselenet avlede varme og det krever en del øvelse å håndtere.
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann og tilsett litt kaldt vann slik at det gir anmodet temperatur – 80-85 C. 30 ml kaldt vann og 170 ml kokende vann gir ca 85 grader.
- Hell ca 1/3 del vann i tekannen.
- Tilsett så teblader i kannen – mål opp dose for per kopp.
- Hell resten av anbefalt mengde vann i tekannen – se etiketten på teemballasjen. Ønsker du en sterkere te tar du flere teblader eller mindre vann. Ikke trekk teen lengre enn anbefalt.
- Sett på lokk og timer f.eks. på mobilen.
- Når alarmen ringer er din te ferdigbrygget. Hell ut all teen i oppvarmet serveringskannen eller direkte i koppen. Te som trekker lengre enn anbefalt blir bitter, så la ikke teen stå igjen i din tekanne med bladene i.
- Kjenn på aromaen før du slurper i deg din hvite te og svelg høylytt slik at aromaene og smaken nytes fullt ut.
- Når du har brygget din første porsjon, kan du brygge din neste med litt kortere bryggetid eller mindre vann.
Velbekommen i vår sanselige verden.
Hvit te