Antioksidanter i te

ANTIOKSIDANTER I TE

Det finnes flere typer antioksidanter i te.

I følge Biochemical Society Transaction er det like mye av typen antioksidant, epigallokatekin, i te som det typen antioksidant, cyanidin, i bringebær og jordbær.

Hva er antioksidanter?

Jeg har lært om antioksidanter av Rolv Hjelmstad ved å lese hans litteratur og snakke med Rolv. Se også rolv.no(link). Han forklarer antioksidanter som frie radikaler som spiller en rolle for mange sykdommer. Vi forstår antioksidanter som gitteret foran en peis som kan regulere inntak av luft, og flammen i bålet.

Rolv er botaniker og har skrevet Urtekildens planteleksikon. Han sier at næringsmidler av høyt innhold av antioksidanter, særlig flavonoider, er gunstig for å redusere mengden frie radikaler i kroppen. Flavoider finnes i frukter, bær, te og urter.

Hvor mye antioksidanter finnes i te?

Mengde antioksidanter i te vil variere fra type te og type urt, dyrking og fremstillingen. Vi har ingen fasit for hver type te og innhold av antioksidant i te.

For noen urter som rødkløver, mener Rolv at innholdet av antioksidanten, isoflavonoider, er meget høy og kan brukes til et alternativ under menopausen. Etter råd fra Rolv har vi tilsatt rødkløver i vår blanding Babe siden denne urten regnes som en kvinneurt fra gammelt av.

Flavonoider har blitt et satsingsområde innen medisinsk forskning.