Matcha (link sku 100186) er et pulver som fremstilles av den myke delen av tebladet. Stilkene og årene fjernes for å brukes til en annen type te Houjicha. Koffeinet i bladet sitter i «kjøttet» og derfor inneholder matcha høyt nivå av koffein sammenlignet med andre teer.
I tillegg er matcha skygget med store svarte kanvas de 3 til 6 siste ukene av sin veksttid. Dette øker nivået av koffein i bladene såvel som innholdet av katekiner senkes. Og kathekiner virker beroligende. Bancha (sku 100282) og Houjitcha inneholder meget lavt koffein nivå.
Innholdsstoffet koffein i te må sees i sammenheng med alle virkestoffer i te. Selv om det kan være høyt koffein innhold, kan det også være høyt innhold av katekiner. Når vi smaker på te hos bøndene og fremstillere av te på våre reiser kan vi oppleve en «tea high», en slags følelse av ro samtidig som vi er skjærpet.