Koffein i te

KOFFEIN I TE

Det er mange av våre kunder som lurer på om det er koffein i te. Og svaret på det er ja.

Mengden koffein i te vil variere etter jordsmonn og måten teplantene dyrkes på de siste ukene før høsting.

Da vi lærte om koffein i te var vi Japan. Noen tror kanskje at det er mer koffein i svart te enn i grønn te og noen tror motsatt.

Vi har spurt våre bønder som vi kjøper te av. Innholdet i koffein i te varierer fra type te, altså fremstilling, jordmonn, høstetid og dyrkemetoden. Det er ikke om teen er oksidert, svart eller dampet, grønn, eller visnet hvit, som avgjør koffeininnholdet. Trekketid på te vil også

Hvilke teer inneholder mest koffein?

Matcha (link sku 100186) er et pulver som fremstilles av den myke delen av tebladet. Stilkene og årene fjernes for å brukes til en annen type te Houjicha. Koffeinet i bladet sitter i «kjøttet» og derfor inneholder matcha høyt nivå av koffein sammenlignet med andre teer.

I tillegg er matcha skygget med store svarte kanvas de 3 til 6 siste ukene av sin veksttid. Dette øker nivået av koffein i bladene såvel som innholdet av katekiner senkes. Og kathekiner virker beroligende. Bancha (sku 100282) og Houjitcha inneholder meget lavt koffein nivå.

Innholdsstoffet koffein i te må sees i sammenheng med alle virkestoffer i te. Selv om det kan være høyt koffein innhold, kan det også være høyt innhold av katekiner. Når vi smaker på te hos bøndene og fremstillere av te på våre reiser kan vi oppleve en «tea high», en slags følelse av ro samtidig som vi er skjærpet.

Koffeinfri te:

Siden all te inneholder koffein i en eller annen form er de som er koffeinsensitive frarådet å drikke te på kvelden. Urte te eller tisane inneholder ikke koffein. Unntaket er mate te, opprinnelig fra Sør Amerika. Vår Glød (sku 100309) inneholder mate te. Urte te eller tisane kan drikkes kan trekkes lenge uten at du trenger å bekymre deg for innholdet av koffein.

Matcha Supreme
Babens Bancha
Glød