Svart te

SVART TE

Gravraak Teateliér anbefaler at du følger bryggemetode for svart te slik at du får en te med mye aroma og smak og minst mulig bitterhet.

Du kan selv velge om du vil tilsette melk og søtningsmidler.

Bryggeutstyr:

En sil som er stor nok til at bladene kan folde seg ut. Bryggekanne, serveringskanne eller bare rett i koppen.

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp vann til 100 grader.
  2. La vannet stå og kjøle seg litt. Svart te brygges gjerne på 90-95 C. Men siden vi har tilsatt ville urter bør vannet være 100 C.
  3. Varm opp kannen eller koppen med litt varmt vann og hell ut.
  4. Hell anbefalt mengde teblader i silen og sett silen i tekannen eller koppen. For å variere styrken kan du tilsette flere teblader eller mindre vann enn anbefalt.
  5. Hell det varme vannet over tebladene i en sirkel slik at alle bladene blir fuktet jevnt. Alle bladene skal være i kontakt med vannet i koppen eller kannen.
  6. Sett på timer og la teen trekke til timeren går av. Ca 2-3 min for Darjeeling og 3 min for de andre svarte teene som Ceylon, Assam, Yunnan og Keemun. Bladene skal være stille i silen slik at den ikke blir bitter.
  7. Fjerne silen og hell teen over i en oppvarmet serveringskanne eller direkte i koppen.
  8. Kjenn på aromaen før du slurper i deg din te så aromaene og smaken når gjennom nese og hals. Visste at det er først når du svelger at du sanser hele smaken.

Velbekommen i vår sanselige verden.
Svart te