Fermentert te

FERMENTERT TE

Hva er fermentering av te?

Fermentering er gjæring der sukker omdannes eller proteiner nedbrytes. Melkesyrebakteriene har en sentral rolle i fermentering og det finnes mange holdepunkter for at fermentert mat og drikke gir de gode melkesyrebakteriene som din tarm setter pris på ved fordøyelsen av mat.

Ofte forveksles fermentering med oksidering. Se mer om oksidering her (link til oksidering – om te).

Hvordan fermentere te:

Noen Oolong teer og pu-ehr er fermentert allerede når du kjøpe te på nett.

Du kan også fermentere din egen te ved å bruke en scoby. En scoby er en bakteriekultur som du lett kan få tak i på nett eller i din helsekostbutikk. Spør dine venner om de har en morkake å gi bort fordi denne deler seg i det uendelige.

Det finnes to typer fermentert te ved bruk av scoby – bakteriekultur:

Kombucha:  Svart te tilsatt en bakteriekultur
Yun: Grønn te tilsatt en bakteriekultur

Se oppskrifter her

Fermentert te beholder opprinnelig innhold av koffein i te. Din te vil også beholde innhold av antioksidanter i teen.