Publisert Legg igjen en kommentar

Tereise: Sør-Afrika

I Sør-Afrika dyrkes urten rooibos i Cederbergene. Dette er eneste området i verden der denne urten vokser. I tillegg vokser Honeybush vilt i området. Området er fredet og står på Unescos verdensarvliste.


Da vi var i Sør-Afrika sist hadde landet akkurat karret seg gjennom mange års tørke og det var få ville busker som hadde overlevd. Honeybush tilsetter vi vår Cederberg rooibos blanding slik at den får dybde og smaken blir søtere enn ren rooibos.

Vi reiste rundt i noen dager i Cederbergene, omringet av Rooibos, Honeybush, sitrontrær og vinranker. Vi anbefaler turen til andre som ønsker å oppleve et kulinarisk mekka i den sørlige halvkule. Bare vær forsiktig når dere kjører opp Nambia route fra Cape Town. Kjør på dagtid og lei en god bil for turen. Stopp gjerne på vinfarmene med overnatting og smak nydelig sør afrikansk vin.

Følg oss på Facebook og se bildene fra januar 2020. Da dro Babe sammen med sine venner master tea Blender Fabiola og Stijn, fra Italia og Belgia. Vi var noen dager i Kalk Bay. Her hadde vi kurs med en annen Master tea Blender Jessica som lærte oss mer om kombinasjoner.

Etter denne turen gjorde om på oppskriften til Solgløtt, som er en solbærte med solbær fra Melhus. Siden urten Buchu smaker som solbær og har fantastiske virkninger som har vært brukt gjennom mange tusen år av folket i Sør Afrika for sin medisinske virkning. Vær dog forsiktig med bruken om du er gravid eller ammende.

Vi ble kjent med bøndene som driver Schimmelberg og hjalp til med høsting, tørking og nyplanting av kamille. Vi besøkte andre teselskap for å se hvordan de blander og pakker. Teverdenen er en bransje med veldig hyggelige folk som gjerne utveksler erfaringer. Det er så mange ulike smaker å velge i og så mange ulike ingredienser at det er vanskelig å kopiere hverandre. Sammen vokser vi med å spre tegleden verden rundt. Denne gleden kan fortsatt nytes i denne tiden verden er så annerledes for mange.

Akkurat nå kan vi ikke reise på turer og da har vi de gode minnene, videote og andre turer å se frem til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *