Publisert Legg igjen en kommentar

Tereise: Kenya

I Kenya bor nesten halve familien til Babe. Så da går turen til Kenya hver gang det er dåp eller bryllup.


Og anledningen bød seg sommeren 2019. Vi dro opp til en teplantasje like ved Nairobi for å lære om teplantene i Kenya. Her gror nesten utelukkende Camelia Sinensis Assamica. Det er en slektning av samme teplante som gror i Asia, Camelia Sinensis Sinensis, med større blader kraftig i smak. Vi fikk hele historien om hvordan bestefaren tørket tebladene på taket i solen for 60 år siden. Ved å brekke et blad fikk vi se at det snart ble brunt i den sterke solen.

Høstingen av teplantene foregår over en lang sesong av de samme arbeiderne som kjenner plantene på akkurat denne plantasjen. De vet hvilke blader som er klare for høsting og hvilke som må vente noen uker til neste høsting.

Før klokken 17 på ettermiddagen må bladene som samles i skyggen på store canvas leveres til nærmeste tefabrikk der teen tørkes under nøye overvåking. Vi ble stående utenfor en slik tefabrikk lenge i påvente av klargjøring av dokumentasjon. For et eventyr vi hadde.

Kenya vil alltid være et land vi drar tilbake til på grunn av vår familie og våre venner. Neste gang skal vi utforske den nye lilla teen og nå ha også Kenya begynt å produsere hvit te.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *