Publisert Legg igjen en kommentar

Tereise: Japan

Tenk å ha en jobb hvor du får reise til land som lager te. Blinde Bonde og Babe reiste til Japan til området Shizuoka påsken 2019. Der traff vi andre bønder som viste oss hvordan de dyrker te, både i fjellene og i lavlandet.

Vi besøkte også tefabrikker. I Japan er det vanlig at tebøndene eier en fabrikk i fellesskap der de kan avtale levering av de ferske bladene. Bladene blir sortet etter grad ved ankomst til fabrikken. Alle blader av samme grader går videre til tørking og varming ved damp. De er minst 7 maskiner som tørker tebladene. Når denne teen er ferdig tørket, går den videre til en anne fabrikk som blander de ulike teen til den smaken som er ønskelig.

Når teen kommer til Norge, blander vi med urter eller blomst, akkurat slik de gjør i andre Europeiske land for å gi deg den smaken du er vant med eller nye norsk smaker.

En japansk bonde gjorde hele prosessen alene og hadde noen få poser å selge oss. Vi har stor respekt for at han dyrker økologisk oppe i fjellene. Denne teen er ikke til salgs på nettsiden, men ønske du en ekslusiv te med en historie kan du kontakte oss og høre om vi fortsatt har den.

Tesmaking og turer rundt i området hører med på slike tereiser. Og ikke minst er det meget sosialt. De fleste bønder verden over jobber mye alene, så litt japansk hygge på kveldene kan vi godt kose oss med. Vi har fått venner for livet og setter stor pris på samarbeidet med Japan. Det erikke uten utfordringer å reise som blind og å la hunden være hjemme slik at Babe må ledsage døgnet rundt. Men vi klarte det og er stolte over resulatene som våre teblandinger gir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *